Díl dvacátý šestý

Sezóna: 3
Epizoda: 6 (celkově 26)

Viděli jsme, jak na jaře 1969 potkal Maděra ve Varech na závodišti svou dávnou lásku Hanu Kučerovou, nyní Kalhofenovou – von Nissen. Má tu také koně a i když ví, že jí Maděra zabil bratra, její vzpomínky na jejich vztah jsou velmi vřelé. Maděra je v rozpacích a což teprve Ilonka! Zrovna vyvážela hnůj, když dáma z kapitalistického světa Tondu se Smajlem přivezla mercedesem z Varů na dvůr statku.

Jinak politicky přituhlo: Kérly si odskákal svou žalobu na Varšavskou smlouvu, dostal výpověď a odjel do maringotky někam měřit vodu. Jerry, zoufalý ze ztráty rodiny, na popud všech kamarádů uvažoval o tom, že by vstoupil do strany a tak zachránil statek před novým předsedou a tedy úplným zničením. Absurdity se vrší: v téže době definitivně odevšad vyhozený Brabenec se k Jerrymu nastěhoval. Vyplynulo poznenáhlu na světlo, že „oni“, znova se etablující stranický režim, vědí všechno, co se na statku šustne. Lidé si uvědomili, že nastalo lámání chleba.

Lopatky drtícího mlýna si podají i Ilonku, ale nepodaří se ji zlomit. Zbude jí dost energie na to, aby dala domnělé sokyni pořádnou facku.

Ovšem trávy na louce U Pruhu jsou ty správné a je naděje, že se je podaří zrekultivovat. Také Vehement ve Varech je v nejlepší formě a je favoritem první jarní ceny, na níž se všichni svatoštěpánští i s Benem vypraví.

Antonín Maděra je osudem ostřílený chlap a tak nějaké nové strašáky starých metod na něj neplatí. Je to tak nebo klid jen předstírá?



Komentáře

Zatím nekomentováno

Přidat komentář


Notice: Undefined variable: user_ID in /home/html/cetnickehumoresky.cz/public_html/domains/zdivocelazeme.cz/www/wp-content/themes/series/comments.php on line 210